Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αεροδιακομιδή ασθενούς από την Αρναία στη Θεσσαλονίκη -ΦΩΤΟ-

Ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, παρέλαβε το μεσημέρι από την Αρναία έναν άνδρα με καρδιακό επεισόδιο από το Δημοτικό Στάδιο Αρναίας.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στο Δημοτικό Στάδιο της Αρναίας τον μετέφερε ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας και στη συνέχεια τον παρέλαβε το ελικόπτερο. 

Να σημειωθεί ότι  το πρόγραμμα επιτήρησης και αεροδιακομιδών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τη Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε φέτος από την Πρωτομαγιά, νωρίτερα από πέρσι, οπότε μπήκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή. Για τις αεροδιακομιδές, το ΕΚΑΒ χρησιμοποιεί ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ώστε να συνδράμει στις αυξημένες ανάγκες, τις ημέρες αιχμής, δηλαδή κάθε Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Το ελικόπτερο, στελεχωμένο με γιατρό και διασώστη του ΕΚΑΒ έχει τη δυνατότητα αεροδιακομιδών (stand by alert) με στόχο την άμεση μεταφορά τραυματιών και ασθενών στο πλησιέστερο νοσοκομείο αλλά και τη γρήγορη “αποδέσμευση” των ασθενοφόρων από ένα περιστατικό. 

Οι αεροδιακομιδές δεν κάλυψαν φέτος το καλοκαίρι μόνο την Χαλκιδική αλλά την ευρύτερη περιοχή της Κ. Μακεδονίας. 

Πάντως τα αποτελέσματα του προγράμματος αεροδιακομιδών ήταν ιδιαίτερα θετικά και φέτος, καθώς υπήρξε ευελιξία και η συνεννόηση με τα επίγεια μέσα βοήθησαν ασθενείς αλλά και το έργο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

του Στ. Ρήγα
halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα