Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Με τον Γ.Γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Βερροιόπουλο συναντήθηκαν εκ νέου εκπρόσωποι των εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός. Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο και θέμα της ήταν η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που αφορούν το έργο της εταιρείας στην Ολυμπιάδα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της naftemporiki.gr, από την πλευρά του υπουργείου ζητήθηκαν διευκρινίσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά της εταιρείας για το έργο για να ανοίξει ο δρόμος ολοκλήρωσής του. Όπως λέγεται η ανταπόκριση της εταιρείας ήταν άμεση προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια. Η νέα συνάντηση ήταν σε συνέχεια εκείνης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και από την πλευρά των εργαζομένων επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά η αγωνία και η ανησυχία τους για τη θετική έκβαση της υπόθεσης και το μέλλον της εργασίας τους.

 

Ο υπ. Περιβάλλοντος κ. Σταθάκης δήλωσε χθες στην ΕΡΤ ότι η διαδικασία της διαιτησίας μεταξύ Δημοσίου – Ελληνικός Χρυσός θα ξεκινήσει στις 15/9 και θα διαρκέσει τρεις μήνες. 

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός σημειώνοντας ότι «αποφασίσαμε να πάμε σε διαιτησία, για να σταματήσει η διελκυστίνδα που υπάρχει για πάρα πολλά χρόνια και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Έχουμε μία σύμβαση η οποία πρέπει να αποσαφηνίσει τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις και των δύο πλευρών. Η διαιτησία θα ξεκινήσει άμεσα, στις 15 Σεπτεμβρίου, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, και θα έχει τρίμηνη διάρκεια».

φωτο αρχείου

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα