Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

Ε Επικαιρότητα

Οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής λένε ότι τα έργα στο αεροδρόμιο θα μειώσουν τις αφίξεις

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Για μείωση των αφίξεων στη Χαλκιδική, που θα αγγίξει μέχρι και το 40%, διατυπώνει εκτίμηση ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ), Γρηγόρης Τάσιος, αναφερόμενος στις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην τουριστική κίνηση τα προγραμματισμένα έργα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", στο σημείο τομής των διαδρόμων προσαπογείωσης.

 

Όπως εξήγησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM, πρόκειται για εργασίες που δεν σχετίζονται με τα έργα που θα πραγματοποιήσει η Fraport-Greece με την ανάληψη του αεροδρομίου στο τέλος Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια εργολαβία, που αρχικά είχε ως χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου το τέλος Μαϊου.

 

"Είμαστε προβληματισμένοι και ανήσυχοι εδώ και μια εβδομάδα, διότι σε επικοινωνία που έχουμε με αεροπορικές εταιρείες που απευθύνονται είτε σε εμάς είτε στον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αλέξανδρο Θάνο είτε αντίστοιχα και σε άλλους φορείς, εισπράττουμε έντονη την ανησυχία για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο, γιατί δεν έχουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα”, σημείωσε ο κ.Τάσιος.

 

"Όπως είχε ανακοινώσει επίσημα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) θα μειωνόταν το κομμάτι των αφίξεων και αναχωρήσεων κατά 50% τουλάχιστον το πρώτο τετράμηνο. Τώρα όμως βλέπουμε ότι στις εταιρείες που κάνουν αιτήσεις για θέσεις στάθμευσης, τα λεγόμενα slots, δεν δίνεται ξεκάθαρη απάντηση”, πρόσθεσε.

 

Ο πρόεδρος της ΕΞΧ διευκρίνισε ότι οι εταιρείες αυτές ενδιαφέρονται κυρίως για την καλοκαιρινή περίοδο, που σημαίνει ότι μεταφέρουν τουρίστες με κύριο προορισμό τη Χαλκιδική και την Πιερία. Είπε ακόμη ότι η πιθανή ημερομηνία που ακούγεται για την ολοκλήρωση του έργου είναι η 31η Ιουλίου, δηλαδή μέσα στην θερινή περίοδο. Αν συμβεί αυτό, θα οδηγήσει σε μεγάλη μείωση των πωλήσεων.

 

"Αν αναλάβει ο εργολάβος στην αρχή του χρόνου, όπως είναι προγραμματισμένο και δουλέψει εντατικά, χωρίς καθυστερήσεις τότε το έργο είναι εφικτό να ολοκληρωθεί εγκαίρως και να μην επηρέασει την καλοκαιρινή σεζόν, όταν αυξάνεται ο αριθμός των πτήσεων", εξήγησε.

 

Σύμφωνα με τον κ.Τάσιο, υπήρξε επικοινωνία μεταξύ εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και ο υπουργός είπε ότι θα επιληφθεί του θέματος.

 

Ωστόσο, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη που θα γίνουν αύριο Σάββατο, είπε, ότι είναι μια καλή ευκαιρία να επιδιώξει να βρεθεί μια λύση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός για ένα πρόβλημα που αφορά σημαντικά τον τουρισμό και την οικονομική ζωή του τόπου.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα