Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σιθωνία: Καταστροφές και πλημμύρες από τις έντονες βροχοπτώσεις -ΦΩΤΟ-

Δρόμοι ποτάμια, σπίτια πλημμυρισμένα, αυτοκίνητα παρασυρμένα από τους χειμάρρους...

Η εικόνα στο νότιο άκρο του δήμου Σιθωνίας είναι αποκαρδιωτική, καθώς το κύμα κακοκαιρίας έπληξε σφοδρά την περιοχή και από τα ξημερώματα μέχρι τις 2 το μεσημέρι δέχτηκε τον μεγαλύτερο όγκο βροχής. 

 

Ο δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος βρέθηκε από το πρωί στις πληγείσες περιοχές και ιδιαίτερα στο Πόρτο Κουφό και την Τορώνη, όπου προξενήθηκαν οι περισσότερες καταστροφές και ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κυπαρίσση Ντέμπλα για τις κινήσεις του δήμου.

 

Μηχανήματα του δήμου και ιδιωτών επενέβησαν σε πολλά σημεία, προκειμένου να γίνουν απεγκλωβισμοί και να ανοίξουν δίοδοι για τα νερά. "Το πλήγμα που δέχτηκε ο δήμος μας από την κακοκαιρία ήταν πολύ μεγάλο.

Από την πρώτη στιγμή ήταν στο σημείο και ο διοικητής της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής Μανώλης Τσολάκης και συντόνισε το έργο δεκάδων οχημάτων που έκαναν αντλήσεις νερών από υπόγεια και δρόμους.

Σημαντική είναι η βοήθεια και της Ομάδας Εθελοντών "Δραγουντέλι" που συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής και του Δήμου. 

Ο δήμος Σιθωνίας με αίτημά του ζητά  να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή, καθώς τα προβλήματα εντοπίζονται σε πολλά μέτωπα, ενώ από τις πλημμύρες έχουν υποστεί ζημιές και ξενοδοχειακές μονάδες.

 

Στη Σιθωνία επισκέφτηκε και ο διευθυντής του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Χαράλαμπος Στεργιάδης για να δει από κοντά τα προβλήματα, ενώ μηχανήματα έχει στείλει και η Περιφέρεια.

Η βροχόπτωση συνεχίζεται και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ, ενώ όλος ο μηχανισμός είναι επί ποδός. Η τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών γιατί υπάρχουν κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του οδικού κυκλώματος της Σιθωνίας. 

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα