Σάββατο, 18 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Το Τίμιο Ξύλο στα Πετροκέρασα -ΦΩΤΟ-

Σύμφωνα με την παράδοση το 1753 οι κάτοικοι των Πετροκεράσων, που τότε ονομάζονταν Ραβνά, πέθαιναν από μια λοιμώδη ασθένεια.

Κάποιοι πιστοί πρότειναν τότε να ζητήσουν από τους πατέρες της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου να μεταφέρουν στον τόπο τους τον Τίμιο Σταυρό, όπως κι έγινε. Με το που έφτασε το Τίμιο Ξύλο στο χωριό, η αρρώστια άρχισε να υποχωρεί, οι κάτοικοι γιατρεύτηκαν και σώθηκαν. Έκτοτε, κάθε χρόνο το Σάββατο του Λαζάρου βγαίνει το Τίμιο Ξύλο προς προσκύνηση.

 

Φέτος, επειδή η Ιερά Μονή Ξηροποτάμου για λόγους ομολογιακούς και πίστεως δεν θεώρησε καλό να μεταφέρει τον πολύτιμο αυτό θησαυρό στην Ενορία Προφήτου Ηλιού Πετροκεράσων, ο Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος, με σύμφωνη γνώμη του εφημερίου της Ενορίας Αιδ. π. Μιχάηλ Γιαννάκοβ και του εκκλησιαστικού συμβουλίου, προσκάλεσε την υπό τον άγιο Πρωτοσύγκελλο Παν. Αρχιμ. π. Ιγνάτιο Ριγανά Ιερά Μονή "Παναγία, Χαρά των θλιβομένων" Παλαιοχωρίου να ευαρεστηθεί για φέτος και να προσκομίσει το απόγευμα του Σαββάτου 27η Απριλίου 2024 στις 6:30 απότμημα του Τιμίου Ξύλου που φυλάσσεται σ' αυτήν στα Πετροκέρασα.

Το Τίμιο Ξύλο μετέφερε ο προϊστάμενος αυτής π. Ιγνάτιος και το υποδέχθη έμπροσθεν του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από πλειάδα Πρεσβυτέρων και Διακόνων της υπ' αυτόν Ιεράς Μητροπόλεως.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα