Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Ε Επικαιρότητα

Αμμουλιανή: Εργασίες συντήρισης υποδομής του κεντρικού λιμένα

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Λίγο πριν ξεκινήσει δυναμικά η τουριστική σεζόν στο νησάκι της Αμμουλιανής, πυρετώδεις είναι οι εργασίες για την αναβάθμιση των υποδομών, ειδικά στο παραλιακό μέτωπο. 

 

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Αριστοτέλη ξεκίνησε εργασίες επισκευής και συντήρησης στον κεντρικό λιμένα και συγκεκριμένα στην παλιά σκάλα του νησιού. 

 

Τις εργασίες επιβλέπει από κοντά και ο αντιδήμαρχος Αργύρης Τσακνής και όπως ανέφερε στο halkidikinews.gr κρίθηκαν απαραίτητες διότι εκεί δένουν μικρά αλιευτικά και τουριστικά σκάφη, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού και πρέπει να υπάρχει ασφάλεια.

Η Αμμουλιανή, αυτό το μικρό νησί των 4,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει τις δικές του σπάνιες ομορφιές και περιμένει και φέτος χιλιάδες τουρίστες να το ανακαλύψουν. Οι φιλόξενοι κάτοικοι του μοναδικού κατοικημένου νησιού στη Χαλκιδική είναι πρόθυμοι να τους υποδεχθούν.

Από την Τρυπητή αναχωρούν φέρι-μποτ για την Αμμουλιανή πολλές φορές, καθημερινά. Η διάρκεια της διαδρομής είναι 15 λεπτά. Το εισιτήριο για τους επιβάτες είναι 2,20 € και για τα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα είναι 10,10 €.

halkidikinews.gr