Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Ομπάμα: Υπάρχει ακόμα δρόμος για τον ελληνικό λαό

Για προκλήσεις που υπάρχουν ακόμα για την Ελλάδα και για αρκετό δρόμο που πρέπει να καλυφθεί έκανε λόγο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

 

«Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάει μία περίοδος που καλυτερεύει η κατάσταση στην Ελλάδα αν και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προκλήσεις και αρκετός δρόμος να καλυφθεί ακόμα και είμαστε έτοιμοι να σταθούμε δίπλα-δίπλα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Ο κ. Ομπάμα αναγνώρισε επίσης ότι η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο ταξίδι έπρεπε να γίνει για «να επισκεφτώ μια μεγάλη χώρα, τη γεννέτειρα της δημοκρατίας, την πηγή τόσων αξιών που βοήθησαν να χτιστεί η Αμερική».

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες προσθέτοντας ότι το μήνυμά του είναι να ενθαρρύνει μια διαδικασία ώστε όλοι να διασφαλίζεται αυτό και για τους νέους.

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη επίσης τον ελληνικό λαό για την ανθρωπιά που έδειξε στο προσφυγικό τονίζοντας ότι «είναι σημαντικό να μην σηκώνει μια μόνο χώρα το βάρος αυτής της πρόκλησης και όλοι να συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος». 

 

Όσον αφορά την τρομοκρατία ο κ. Ομπάμα εξέφρασε την εκτίμηση της αμερικανικής κυβέρνησης για τη συνεργασία στο Αιγαίο. «Θεωρούμε πολύ σημαντικούς τους ισχυρούς δεσμούς μέσω του ΝΑΤΟ της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Θέλω να εκφράσω την εκτίμηση μου στον Ελληνικό λαό για τη στάση του σε αυτή τη συμμαχία» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και εξέφρασε την πρόθεσή του να δει και την Ακρόπολη.

 

Παυλόπουλος: Ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη σας

 

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος στο διάλογο μπροστά στις κάμερες καλοσώρισε τον Αμερικανό πρόεδρο »της μεγάλης και φίλης χώρας που διακρίθηκε διεθνώς για την υπεράσπιση του ανθρώπου της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης».

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Ομπάμα για την αλληλεγγύη στην ανθρωπιστική και οικνοομική κρίση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ίδιο θα κάνει και ο διάδοχός του, Ντόναλντ Τραμπ.

 

Παράλληλα ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε για την δέσμευση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή της πορεία.

 

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η Ελλάδα είναι υπερ της ταχείας επίλυσης σύμφωνης με το διεθνές δίκαιο. «Το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο δεν αποδέχεται στρατεύματα κατοχής ούτε και εγγυήσεις. Αν το δεχόμασταν αυτό θα ήταν αρνητικό προηγούμενο για την ΕΕ».

 

Χαρακτήρισε, τέλος, αδιανόητη την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης τονίζονας ότι «αν αυτό συνέβαινε θα ήταν υπό αμφισβήτηση τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα