Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα

"Είστε ο πιο αγαπητός πρόεδρος των ΗΠΑ που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Σας καλωσορίζω εκ μέρους του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις παρεμβάσεις που κάνατε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η πατρίδα μας" δήλωσε ο Πάνος Καμμένος υποδεχόμενος τον Μπαράκ Ομπάμα. 

 

"Η επίσκεψή σας είναι το μήνυμα για την αρχή της εξόδου της χώρας μας από την κρίση" πρόσθεσε.

 

"Σας ευχαριστώ πολύ, έχω επιλέξει την Ελλάδα στο τελευταίο ταξίδι μου για να στείλω από την χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα" απάντησε ο αμερικανός πρόεδρος.

 

Υπό πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος του αμερικανού προέδρου, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας - πρόκειται για το "κύκνειο άσμα" του στην προεδρία των ΗΠΑ και φέρει μήνυμα στήριξης στην Αθήνα σε μία περίοδο που βρίσκεται στην επικαιρότητα το θέμα του χρέους και στα ύψη ο ευρωσκεπτικισμός.

 

Ο Ομπάμα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού, ένα πρόσωπο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ελληνική κρίση και στις διαπραγματεύσεις Αθήνας - δανειστών. Επίσης, ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει κάνει αρκετές παρεμβάσεις υπέρ των θέσεων της χώρας, όταν η διαπραγμάτευση ήταν σε κρίσιμη φάση.

 

Η σημασία της επίσκεψης

 

Η επίσκεψη Ομπάμα στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα θεωρείται από τους περισσότερους αναλυτές το διπλωματικό κύκνειο άσμα του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ.  Ένα κύκνειο άσμα που μεταξύ άλλων θα στοχεύσει και στο να καθησυχάσει την κοινή γνώμη στην Ευρώπη, αλλά και των πολιτικών ηγεσιών της ΕΕ, αναφορικά με τις ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στις διατλαντικές σχέσεις. 

 

Κατά τον Euobserver δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Ομπάμα στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή, πριν από την έναρξη του ταξιδιού, διατύπωσε ανησυχίες για την άνοδο των λαϊκιστικών κινημάτων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα