Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Ε Ελλάδα

Χρυσοί Σκούφοι 2017: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια στη Χαλκιδική!

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Η διοργάνωση ορόσημο για την εγχώρια γαστρονομία, στην λαμπρή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», ανέδειξε για μία ακόμα χρονιά τα κορυφαία εστιατόρια στην Ελλάδα με τα Funky Gourmet και Etrusco να μοιράζονται για μία ακόμα χρονιά την πρώτη θέση.

Τέσσερα εστιατόρια της Χαλκιδικής βραβεύθηκαν με το Χρυσό Σκούφο και άλλα πέντε πήραν Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας! 

 

Αναλυτικά οι Χρυσοί Σκούφοι στη Χαλκιδική:





Βαθμολογία 15,5/20 και 1 «Χρυσός Σκούφος»

 

Squirrel, στο Danai Beach Resort, στη Νικήτη με σεφ τον Βασίλη Μουρατίδη.

Treehouse, στο Ekies All Senses Resort, στη Βουρβουρού με σεφ τον Δημήτρη Παμπόρη.

Water Restaurant, Σάνη, σεφ: Jacques Chibois, Ντέμης Κοκκινίδης

 

Βαθμολογία 15/20 και 1 «Χρυσός Σκούφος»

 

Ντομάτα, Ν. Χαλκιδικής, Σάνη, σεφ: Χρύσανθος Καραμολέγκος

Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας:

 

Βαθμολογία 14,5/20

Bubo Fine Dining Restaurant, στο Ekies All Senses Resort με σεφ τον Δημήτρη Παμπόρη.

 

Βαθμολογία 14/20

Μαρίνα, Ποτίδαια, σεφ: Θόδωρος Γκαβέζος

Αλέξης,  Σάνη, Σεφ: Αλέξανδρος Λάκκας , Καλούδα Λάκκα

Η Μαριγούλα, Πολύγυρος, Σεφ: Ιωακείμ Βορδός , Κυριάκος Τεμίρογλου , Κωνσταντίνος Μοτούλης

Μπουκαδούρα, Νικήτη, Σεφ: Γιώτα Κουφαδάκη

 

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Έκτορας Μποτρίνι με τα εστιατόριά του -σε Κέρκυρα και Αθήνα να βραβεύονται με Χρυσό Σκούφο και το κερκυραϊκό Etrusco να αποσπά για πέμπτη συνεχή χρονιά 2 Σκούφους ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα. Φέτος, για τρίτη χρονιά «συγκατοικεί» στην πρώτη θέση με το πολυαισθητικό Funky Gourmet της Γεωργιάννας Χειλιαδάκη και του Νίκου Ρούσου, που έλαβε εξίσου 16,5/20 βαθμούς και 2 Χρυσούς Σκούφους.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όπως κάθε χρόνο, απονεμήθηκαν και τα «Βραβεία ελληνικής κουζίνας» ενώ για πρώτη φορά στην 24χρονη ιστορία του θεσμού απονεμήθηκε και «Βραβείο Κοινού», το οποίο απέσπασε το στο «Pelagos Seaside Restaurant» στο Κουτσουνάρι της Ιεράπετρας.

 

Σημειώνουμε ότι ο «Χρυσός Σκούφος» απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15/20 και πάνω, ενώ τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» απονέμονται σε εστιατόρια και ταβέρνες, που σερβίρουν μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και βαθμολογούνται με 14/20 και πάνω.