Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Μήνυμα Ομπάμα προς στους Έλληνες πριν την άφιξή του στην Αθήνα

Σαφή μηνύματα προς τους Έλληνες πολίτες, τους εταίρους και δανειστές της Ελλάδας, αλλά και την κυβέρνησή της στέλνει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, λίγα 24ωρα πριν από την άφιξή του στην Αθήνα.

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρεται στην ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και περαιτέρω μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν το επενδυτικό κλίμα.

 

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Μπαράκ Ομπάμα τονίζει μεταξύ άλλων πως «οι Αμερικανοί συνεχίζουμε να δίνουμε τεράστια σημασία στη συμμαχία με την Ελλάδα» και προσθέτει πως «είμαστε στενοί εταίροι στην πάταξη της τρομοκρατίας προκειμένου να ανακόψουμε τη ροή ξένων τρομοκρατών και να αποτρέψουμε τρομοκρατικές επιθέσεις».

 

«Όσο η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τάξη και ανθρώπινο τρόπο, οι Ελληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ», σημειώνει ο αμερικανός πρόεδρος και εκτιμά πως «η Ελλάδα έπρεπε να κάνει βήματα για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και θέλω να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα, και τον ελληνικό λαό για τα δύσκολα και επώδυνα βήματα που έχουν κάνει για να δείξουν ότι η Ελλάδα εργάζεται για να βοηθήσει τον εαυτό της.

 

Διαβεβαιώνει επίσης πως ο ίδιος θα συνεχίσει να προτρέπει τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους.

 

Σε «φρούριο» μετατρέπεται η Αθήνα ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα

 

Σε φρούριο θα μετατραπεί η Αθήνα το διήμερο15-16 Νοεμβρίου, οπότε και θα βρίσκεται στην πόλη ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Μπαράκ Ομπάμα. Ταμέτρα ασφαλείαςπου λαμβάνουν οι ελληνικές Αρχές, σε συνεργασία τόσο με πράκτορες της CIA, όσο και με την προσωπική ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου, είναι δρακόντεια. 

 

Επί ποδός θα βρίσκονται περισσότεροι από 3.000 Έλληνες αστυνομικοί, ενώ μεγάλος εκτιμάται ότι θα είναι και ο αριθμός των Αμερικανών συναδέλφων τους που θα συνδράμουν στο θέμα της ασφάλειας.

 

Η οριστικοποίηση του σχεδιασμού θα ολοκληρωθεί μόλις οι αμερικανικές αρχές δηλώσουν τα στοιχεία εκείνων που θα συμμετάσχουν από την πλευρά τους στα μέτρα, σε επιτελικό και επιχειρησιακό επίπεδο, όπως επίσης και τον οπλισμό, τα οχήματα και όποιο άλλο υλικό θα έχουν μαζί τους.

 

Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. οι συσκέψεις είναι συνεχείς μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών της Αστυνομίας και στελεχών της ΕΥΠ, με επιτελικό κλιμάκιο Αμερικανών πρακτόρων όλων των «ειδικοτήτων», οι οποίοι βρίσκονται ήδη εδώ προκειμένου να ετοιμάσουν τα πάντα για την ασφάλεια του Μπαράκ Ομπάμα - καθώς και αξιωματούχων της Αμερικανικής πρεσβείας.

 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μέτρων, οι Αμερικανοί πράκτορες ελέγχουν εξονυχιστικά μαζί με τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, χώρους, κτίρια και διαδρομές, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ σταδιακά θα φτάσουν και οι επιχειρησιακές ομάδες που θα συνοδεύουν παντού τον Αμερικανό πρόεδρο.

 

Σημειώνεται ότι πριν από το προεδρικό αεροσκάφος, θα φτάσουν στην Ελλάδα με άλλα αεροσκάφη τα θωρακισμένα αυτοκίνητα με τα οποία θα κινούνται ο κ. Ομπάμα και η συνοδεία του, ενώ σε κάθε μετακίνηση θα κλείνουν οι δρόμοι μισή ώρα πριν, θα γίνονται συνεχώς έλεγχοι από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με Αμερικανούς ειδικούς, ενώ θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα