Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Τηλεφωνικές απάτες επιτήδειων σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν τα τηλεφωνήματα απατεώνων που καλούν σε ανυποψίαστους πολίτες και τους ενημερώνουν πως δήθεν κάποιο οικείο τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα, και αν δεν θέλουν να τον δουν στην φυλακή θα πρέπει να πληρώσουν άμεσα από 1.000 έως 5.000 ευρώ. Σε όλες τις περιπτώσεις ο ενδιάμεσος εμφανίζεται ως αστυνομικός. Συλλήψεις απατεώνων έχουν γίνει ήδη σε Βόλο, Κρήτη και Αθήνα.

 

Στην πλειονότητά τους, οι αρχηγοί των συγκεκριμένων ομάδων είναι Βούλγαροι οι οποίοι έχουν συνεργούς στη χώρα μας.

Οι απατεώνες εκτός από το τροχαίο δήθεν δυστύχημα έχουν βρει και άλλους τρόπους στην προσπάθεια τους να εξαπατήσουν τον κόσμο. Καλούν τα θύματά τους και παριστάνουν είτε τους γιατρούς είτε τους τραπεζίτες...

 

Ήδη το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει στην διάθεσή του τηλεφωνικούς αριθμούς από τους οποίους καλούν οι απατεώνες αλλά εμφανίζονται να έχουν πάροχό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην αντιμετώπιση των εγκληματικών ενεργειών από τηλεφώνου συμμετέχει ενεργά και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. 

 

Πρόσφατα μάλιστα, η αστυνομία δημοσιοποίησε βίντεο με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών. Η ΕΛΑΣ καλεί τους πολίτες να προσέχουν τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες με αγνώστους και αν τις κρίνουν ύποπτες να ενημερώνουν άμεσα τις αρχές.

 

Το βίντεο της ΕΛΑΣ:

 https://youtu.be/KT--mjO5-l0


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα