Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Οι κρατήσεις των Αυστρικών έχουν αυξηθεί κατά 60% σε σχέση με πέρυσι

Όπως πέρυσι το καλοκαίρι, έτσι και φέτος η Ελλάδα θα είναι ο "υπ΄αριθμόν ένα" τουριστικός προορισμός για το μεγαλύτερο αυστριακό τουριστικό όμιλο "TUI Austria", με τις έως τώρα κρατήσεις για τη χώρα μας να έχουν αυξηθεί κατά 60% σε σχέση με πέρυσι, δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια του Ομίλου, Λίζα Βέντιγκ, παρουσιάζοντας στη Βιέννη το πρόγραμμα του 2017 με νέους προορισμούς και νέες προσφορές.

 

Στην έκθεση τουρισμού Ferien Messe Vienna που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Βιέννη συμμετέχει και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος, Γρηγόρης Τάσιος, οι προκρατησεις για τη Χαλκιδική είναι αυξημένες αυτή τη στιγμή κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.

 

Η κ.Βέντιγκ τόνισε ότι, ιδιαίτερα καλά εξελίσσονται οι κρατήσεις για την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, ενώ στην παλιά δυναμική της επιστρέφει η Κως -για την οποία οι κρατήσεις έχουν ήδη διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι- και για το λόγο αυτό ο Όμιλος την περασμένη εβδομάδα είχε αυξήσει κατά 15% τον αριθμό των πτήσεων προς αυτά τα τέσσερα ελληνικά νησιά.

Ήδη με την έναρξη της σεζόν των κρατήσεων, που στον "TUI Austria" έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, η προσφορά σε ξενοδοχεία στην Κρήτη, στη Ρόδο και στην Κω, έχει διευρυνθεί κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, ενώ, στο πλαίσιο της παρατηρούμενης τάσης του Αυστριακού τουρίστα να προτιμά μικρότερα νησιά, όπως η Κάρπαθος, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα ή η Κεφαλονιά, ο Όμιλος θα εγκαινιάσει αυτό το καλοκαίρι τη νέα ομάδα ξενοδοχείων του στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά.

 

Όπως ανέφερε η γενική διευθύντρια του αυστριακού τμήματος του διεθνούς ταξιδιωτικού ομίλου TUI, την Ελλάδα, που βρίσκεται φέτος στην πρώτη θέση για δεύτερη συνεχή χρονιά, ακολουθούν στην Ευρώπη η Ισπανία, η Ιταλία, η Κροατία και η Αίγυπτος, ενώ συνεχίζεται η δραματική πτώση της περασμένης χρονιάς στη ζήτηση για διακοπές στην Τουρκία, που το περσινό καλοκαίρι ήταν κατά 40% μειωμένη σε σχέση με το 2015.

 

Η Λίζα Βέντιγκ επισημαίνοντας πως ο κύκλος εργασιών του "TUI Austria" σημείωσε μέσα στο 2016 μία αύξηση της τάξης του 30%, που ήταν και η μεγαλύτερη που κατέγραψε ο Όμιλος διεθνώς, τόνισε το γεγονός πως η ζήτηση στα αυστριακά γραφεία τουρισμού είναι μεγάλη.

 

"Ο τουρισμός στην Αυστρία αποκτά πάλι κινητικότητα, οι Αυστριακοί θέλουν και πάλι να κάνουν κρατήσεις για τις διακοπές τους", ανέφερε, προσθέτοντας πως υπάρχει και η τάση για κράτηση ποιοτικότερων και ως εκ τούτου ακριβότερων διακοπών, με το μέσο ποσό που διαθέτουν οι Αυστριακοί κατά άτομο και κατά εβδομάδα να ανέρχεται πλέον στα 900 ευρώ.

 

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μια από τις πρώτες θέσεις -αν όχι την πρώτη- στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, με κατά μέσο όρο 400.000 να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας, και ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,6 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

 

Η Ελλάδα συμμετέχει με περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συνεκθετών του στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης, η οποία ανοίγει μεθαύριο Πέμπτη τις πύλες της και διαρκεί μέχρι την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, φιλοξενώντας 700 εκθέτες από 70 χώρες και αναμένοντας μέχρι και 150.000 επισκέπτες.

halkidikinews.gr - ΑΠΕ - ΜΠΕ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα