Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Ε Ελλάδα

Τελευταία ημέρα για τα Τέλη Κυκλοφορίας

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Εκπνέει σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες οχημάτων για την εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας αλλά και την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας.

 

Σε περίπτωση μη καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας αλλά και μη κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας τότε θα βεβαιωθεί στο Taxisnet των παραβατών ποσό διπλάσιο του ποσού των Τελών Κυκλοφορίας.

 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πολλοί είναι εκείνοι που κατάθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους καθώς δεν άντεξαν τα υπέρογκα Τέλη Κυκλοφορίας αλλά και τα πολύ υψηλά τεκμήρια διαβίωσης που πρέπει να καλύψουν. Το θέμα τώρα που πιθανόν να προκύψει έχει να κάνει με το στόχο που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών στα έσοδα και αν θα επιτευχθεί καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί κάποιο... ισοδύναμο! 

 

Να υπενθυμίσουμε πως οι τράπεζες προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να τα αποπληρώσουν έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις!

 

Ειδικότερα η Εθνική Τράπεζα αλλά και η Τράπεζα Πειραιώς έχουν πρόγραμμα αποπληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας έως και 12 άτοκων μηνιαίων δόσεων.

 

Η Eurobank και η Alpha Bank δίνουν την δυνατότητα αποπληρωμής έως και σε 9 άτοκες μηνιαίες δόσεις για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 μέσω των πιστωτικών τους καρτών.

 

Πάνω από 1,1 εκατ. πινακίδες κυκλοφορίας στις αποθήκες των εφοριών

 

Το φράγμα του 1,1 εκατομμυρίου αναμένεται να «σπάσουν» φέτος οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που θα έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στην τελευταία 7ετία οι οποίες και αποτελούν «πονοκέφαλο» για οικονομικό επιτελείο.

 

Αν βέβαια στα παραπάνω προστεθούν και οι περίπου 800.000 ιδιοκτήτες που κινούν παράνομα τα οχήματά τους χωρίς να έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, δεν έχουν πληρώσει Τέλη Κυκλοφορίας και ασφάλεια αλλά ούτε τα έχουν περάσει από Τεχνικό Έλεγχο (ΚΤΕΟ) τότε ο «πονοκέφαλος» μετατρέπεται σε τεράστιο «αγκάθι» για το ΥΠΟΙΚ.

 

Αν στα παραπάνω υπολογίσει κανείς πως χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους στις κατά τόπους εφορίες αλλά τις έχουν «αντικαταστήσει» με πλαστές και κινούν παράνομα τα οχήματά τους τότε το τεράστιο «αγκάθι» αποτελεί «γόρδιο δεσμό» για το οικονομικό επιτελείο.

real.gr

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα