Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Ζουράρις: Δεν πειράζει και να χάσουμε μερικά νησιά

Δηλώσεις που προκαλούν εντύπωση έκανε ο υφυπουργός Παιδείας,  Κώστας Ζουράρις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο.

 

Όπως χαρακτηριστικά είπε «και να χάσουμε μερικά νησιά, δεν πειράζει»! 

 

Την αντίδραση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαρβρόγλου προκάλεσε η δήλωση αυτή ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει πως «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά».

 

«Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν», είπε ακριβώς ο Κώστας Ζουράρις, και συμπλήρωσε ακόμα πως η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση, «τελεί υπό απειλήν».

 

Οξεία αντίδραση της αντιπολίτευσης

 

Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται «μήπως ο Υφυπουργός των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και εκλεκτός των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου έχει χάσει τα μυαλά του και προβλέπει ανέμελα και χωρίς αιδώ ότι «Και να χάσουμε μερικά νησιά  δεν πειράζει»; Αναρωτιόμαστε ποιο είναι το «συναφές» και ποιο το «συναμφότερον» όπως έλεγε παλαιότερα ο διανοητής Κώστας Ζουράρις. Υ.Γ. Μήπως ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να πάρει θέσει για τα λεγόμενα του κ. Υφυπουργού; Ή πάλι θα εξευτελίζεται δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα;»

 

«Δεν παίρνουμε στα σοβαρά τα λεγόμενα του κ.Ζουράρι. Το μόνο που αποδεικνύουν είναι την ελαφρότητα κάποιων που ο κ.Τσίπρας έκανε υπουργούς για να κυβερνήσουν τη χώρα» είναι το σχόλιο από Το Ποτάμι.

 

Πάντως, σε νεότερες δηλώσεις του, στον REAL FM, ο Υφυπουργός Παιδείας επέμεινε στις δηλώσεις του, λέγοντας ότι δεν ανακαλεί ούτε λέξη.

ant1news.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα