Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Τέλος για τις αεροδιακομιδές από Χαλκιδική για Θεσσαλονίκη

Οι αεροδιακομιδές που πραγματοποιούσε το ΕΚΑΒ με το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος ολοκληρώθηκαν για φέτος και την περασμένη Κυριακή έγιναν οι δύο τελευταίες από το Κιλκίς και τη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. 

 

Η περασμένη Κυριακή ήταν η τελευταία του Οκτώβρη και ουσιαστικά εξέπνευσε η συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικού Σώματος.  Το πρόγραμμα των αεροδιακομιδών ξεκίνησε από την Πρωτομαγιά και είχε συμφωνηθεί να διαρκέσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και γινόταν μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

 

Η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη ανέφερε ότι ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρα για τη συνέχεια του προγράμματος αεροδιακομιδών και το καλοκαίρι του 2018.  Ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί το πρόγραμμα: «εάν δεν μπορούμε να έχουμε το ελικόπτερο κάθε ημέρα και για όλη τη διάρκεια του έτους, τουλάχιστον το 2018 ας ισχύσει η συμφωνία που καταφέραμε για το 2017».

 

Πάντως, δεκάδες ήταν τα περιστατικά αεροδιακομιδών με το ελικόπτερο της πυροσβεστικής και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ από τη Χαλκιδική σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και φέτος το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι που στελέχωσαν τις αεροδιακομιδές έδειξαν αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, καθώς αρκετές φορές χρειάστηκε να πετάξουν και δύο φορές την ίδια μέρα στη Χαλκιδική για να παραλάβουν κάποιο περιστατικό.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα