Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Αποστολή της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας σε Συνέδριο στην Αγ.Πετρούπολη με επικεφαλής τον Γ. Γιώργο

Τριήμερο διεθνές συνέδριο, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης, πραγματοποιήθηκε στη ρωσική πόλη, με θέμα «Αγία Πετρούπολη – Ελλάδα: Ενώνοντας της Δυνάμεις», με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολτάβτσενκο.

 

Στην αποστολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός του κ. Γιώργου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Χαντζαρίδης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής Γεώργιος Πασαλής, Δήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκε ο «Οδικός Χάρτης», που θα οδηγήσει σε νέα σχέδια και εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό την ενίσχυση του οικονομικού περιβάλλοντος και την οικοδόμηση διαρκών εμπορικών και κοινωνικών σχέσεων.

 

Ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης στο χαιρετισμό του τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τους Έλληνες φίλους μας στον τόπο μας, κάνοντας ένα ακόμη βήμα μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας του 2016. Η συνεργασία μας αναπτύσσεται με σταθερά βήματα, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών και τη συνεργασία σε σημαντικούς τομείς δραστηριοτήτων. Είμαι βέβαιος για την επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος και για τα σημαντικά οφέλη που θα αποκομίσουμε αμφότεροι».

 

Στην αντιφώνησή του ο κ. Γιώργος μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος δεν παρέστη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ και επισήμανε: «Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν σφυρηλατηθεί στο αμόνι του χρόνου εκατονταετίες πριν, με σεβασμό ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη και από τις δύο πλευρές. Είναι λογικό να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πλευρά μας για την ανάπτυξη των εταιρικών σχέσεων μεταξύ της Αγίας Πετρούπολης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η παρουσία μας στο συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο των εκατέρωθεν πρωτοβουλιών για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων και αποτελεί την απαρχή δημιουργίας καινούργιων επαφών και εντατικοποίησης του διαλόγου, αφού η υπογραφή μεταξύ μας του οδικού χάρτη θα μας οδηγήσει σε νέα σχέδια συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα όπως αυτά αναφέρονται στην προς υπογραφή συμφωνία».

 

Ο κ. Γιώργος μάλιστα απηύθυνε πρόσκληση του κ. Τζιτζικώστα προς τον κ. Πολτάβτσενκο, για συνάντηση την άνοιξη του 2018, στη Θεσσαλονίκη, ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω οι διμερείς σχέσεις.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα