Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Διαμαρτυρία συμβασιούχων ΟΤΑ στη διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο σε διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη. Εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και δημοτικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιούσαν νωρίτερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από αυτό, μπήκαν στην αίθουσα κατά την έναρξη των εργασιών της διημερίδας και ζήτησαν την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

  
Στους εργαζόμενους μίλησε η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, η οποία διευκρίνισε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν νομοθετεί, υπογράμμισε ότι ο ρόλος του είναι να ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων, σημείωσε ότι οι επίτροποί του έχουν τη δυνατότητα να αποφαίνονται με βάση τη συνείδησή τους, τους νόμους και το Σύνταγμα, και επισήμανε ότι τα υπόλοιπα είναι ζήτημα πολιτικής τοποθέτησης που η ίδια δεν μπορεί να κάνει.
  
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην αίθουσα οι εργαζόμενοι φώναζαν συνθήματα, ενώ αργότερα αποχώρησαν λέγοντας ότι αν δεν λυθούν τα ζητήματα που έθεσαν θα επιστρέψουν αύριο στο ίδιο σημείο, κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών της διημερίδας.

φωτο/video: thestival.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα