Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Α. Τσίπρας: Δεύτερο σπίτι μου η Θεσσαλονίκη

«Αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη σαν στο δεύτερο σπίτι μου» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσο Τζήκα και τα μέλη της διοίκησης.

 

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να μάθει πόσες είναι οι συμμετοχές στη φετινή 82η ΔΕΘ και έδειξε ενδιαφέρον για τα κινέζικα φαναράκια με τα οποία έχει στολιστεί η έκθεση και το κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς η Κίνα είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.

 

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια ξεναγήθηκε σε περίπτερα της ΔΕΘ και παρέστη στα εγκαίνια του περιπτέρου της Κίνας.

Ο πρωθυπουργός, σχολίασε ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης «δεν είναι πια ανέκδοτο», ενώ σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες πρόσθεσε «το μόνο που μένει είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα».

 

Σε ένα περίπτερο με βιβλία του χάρισαν ένα με τίτλο «Ο ρόλος του πατέρα» και ο κ. Τσίπρας σχολίασε «Αυτόν κι αν τον έχω μάθει από την καλή και την ανάποδη».

Σε άλλο, με προϊόντα, του είπαν «είμαστε ένα μικρό περίπτερο σε... μικρό μπουκαλάκι» και τον ρώτησαν πώς μπορούν να ενισχυθούν. Εκείνος τους απάντησε: «Έχετε διαβάσει τα προγράμματα; Καλό είναι να μιλήσετε με τον κ. Χαρίτση».

 

Τι θα πει στην ομιλία των εγκαινίων

Το μήνυμα ότι η οικονομία ανακάμπτει, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η κυβέρνηση εργάζεται για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, αναμένεται να στείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ, με την ομιλία του στις 8 το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

 

Μια μέρα μετά την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας στην Αθήνα, που, για την κυβέρνηση, αποτέλεσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα και σηματοδότησε την πορεία της προς την οριστική έξοδο από τα μνημόνια, μετά το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης, την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, τις αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης και τους θετικούς δείκτες για την πορεία της οικονομίας, ο κ. Τσίπρας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κινηθεί στην ομιλία του στους παρακάτω άξονες:

 

Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, με σεβασμό και όχι συντριβή της εργασίας.

Προτεραιότητα στους νέους και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, με μείωση της ανεργίας και ανακοπή του ρεύματος φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Στήριξη των νέων επιχειρηματιών και των νεοφυών επιχειρήσεων.

Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, μέσα από τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και την Παιδεία και την προώθηση ρυθμίσεων που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Αύριο στη 1μ.μ. ο πρωθυπουργός θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

nooz.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα