Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Η επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα

Στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, στις 15.45, με μία αγκαλιά και με θερμή χειραψία, υποδέχθηκε τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

 

Σε σύντομες δηλώσεις που έκαναν οι δύο άνδρες, στο γραφείο του κ. Τσίπρα, είπαν τα εξής: 

 

Τσίπρας: "Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τα θύματα της φυσικής καταστροφής στις Γαλλικές Αντίλλες. Η επίσκεψη σου έχει εξαιρετική σημασία για την εμβάθυνση των ελληνο-γαλλικών σχέσεων, για να μιλήσουμε επίσης για το μέλλον της Ευρώπης. Δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε πιο συμβολικό τόπο από το λόφο της Πνύκας για να διατυπώσουμε το όραμα μας για τις γενναίες αποφάσεις για να κάνουμε την Ευρώπη πιο ελκυστική στη γενιά μας και τις γενιές που έρχονται.

 

Η σημερινή επίσκεψη μπορεί να αποτελέσει σημαντικό ορόσημο και για τις αναγκαίες τομές που πρέπει να σχεδιάσουμε για να βγει η Ευρώπη από την κρίση. Να μην ξεχνάμε, η ελληνική κρίση είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή κρίση, άρα η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα σηματοδοτήσει και το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη".

 

Μακρόν: "Ευχαριστώ για τα θερμά σας λόγια και τα λόγια αλληλεγγύης για τη Γαλλία και τα θύματα από τη φυσική καταστροφή. Η γαλλική κυβέρνηση και εγώ ο ίδιος είμαστε κινητοποιημένοι για αυτή την καταστροφή. Αυτές οι φυσικές καταστροφές έχουν μία αιτία και είναι η κλιματική αλλαγή και βεβαίως αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική κυβέρνηση και σας προσωπικά. Είναι η πρώτη μου επίσκεψη και για μένα η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική. Και προσβλέπω στις επαφές και τις συζητήσεις μας γιατί πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον, για την έξοδο από την κρίση. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα στην Ελλάδα". 

Μακρόν: Έγιναν πολλές θυσίες από τους Έλληνες

 

«Σας ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε για τα θερμά σας λόγια. Από χθες η Γαλλία θρηνεί μετά τον τυφώνα (...) και να σας ευχαριστήσω για τα λόγια σας και για άλλες χώρες που έχουν πληγεί, πολλοί λαοί είναι θύματα αυτής της φυσικής καταστροφής» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Προεδρικό Μέγαρο. 

 

Πρόσθεσε ότι προτεραιότητα για τη χώρα του αποτελούν δράσεις για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. 

 

«Όλη η κυβέρνησή μου και οι υπουργοί της Γαλλίας θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και θέλω να συγχαρώ την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις. Έγιναν πολλές θυσίες από τους Έλληνες» τόνισε και υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρχει μία δυνατή Ευρώπη κοντά στις αξίες της.

nooz.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα