Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Μνημεία και τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης σε ένα application

Την δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά 360 μοίρες και να γνωρίσουν τα μνημεία και τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης έχουν από σήμερα όσοι αποκτήσουν την νέα εφαρμογή για κινητά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, «Thessaloniki 360ο Edition».

 

Οι επισκέπτες αλλά και οι Θεσσαλονικείς μέσω της εφαρμογής αποκτούν πλέον μία «πρόγευση εμπειρίας» για τα αξιοθέατα και τα μνημεία που θέλουν να επισκεφθούν, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν για την ιστορία του κάθε μνημείου. Ταυτόχρονα, οι χάρτες που διαθέτει η νέα εφαρμογή της ΠΚΜ θα παρέχουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες προκειμένου να φτάσει ο επισκέπτης στον προορισμό που επιθυμεί.

 

Η Ροτόντα, οι βυζαντινές εκκλησίες της πόλης, το Επταπύργιο, το πάρκο του Αξιού, το πάρκο του Σέιχ Σου, οι κήποι του Πασά είναι μερικά μόνο από τα μνημεία και τα αξιοθέατα στα οποία μπορεί να περιηγηθεί ο χρήστης της εφαρμογής.

 

«Η εφαρμογή αφορά τα κυριότερα μνημεία και αξιοθέατα της πόλης, τα μνημεία της UNESCO, τα ρωμαϊκά, τα βυζαντινά, τα οθωμανικά και τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Η καινοτομία έγκειται ότι είναι σε περιβάλλον περιήγησης 360ο, δηλαδή μπορεί κάποιος να μπει μέσα στη Ροτόντα και να περιηγηθεί εικονικά μέσα στο χώρο, να πάρει τις πληροφορίες για το πώς θα πάει εκεί», ανέφερε στο thestival.gr ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξναδρος Θάνος.

 

«Η εφαρμογή είναι μέσα στο πλαίσιο των αναγκών της σύγχρονης κοινωνίας. Όλοι χρησιμοποιούν το κινητό τους, καταργούνται οι οδηγοί και το χαρτί. Αυτό που έχει αξία είναι ο ταξιδιώτης να μπορέσει να πάει μία πρόγευση εμπειρίας, να δημιουργηθεί το κίνητρο στον επισκέπτη να έρθει να επισκεφτεί τον τόπο. Θέλουμε ζωντανές εικόνες», προσθέτει.

 

Η νέα εφαρμογή, «Thessaloniki 360ο Edition» περιλαμβάνει μία μεγάλη γκάμα από τα αξιοθέατα και τα μνημεία της πόλης, δηλαδή όλα αυτά που πρέπει να δει ένας ταξιδιώτης όταν επισκεφτεί την πόλη μας. Ωστόσο, είναι μία καλή ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς να περιηγηθούν στην πόλη τους.

 

Όπως αναφέρει ο κ. Θάνος η Περιφέρεια φιλοδοξεί με αυτό το application να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να χρησιμοποιηθεί για την προβολή της πόλης σε συγκεκριμένες εκθέσεις αλλά και να προβληθεί το τουριστικό προϊόν και το πολιτιστικό απόθεμα της πόλης.

 

Στο μέλλον θα ακολουθήσουν αναβαθμίσεις και προσθήκη υλικού στην εφαρμογή.

 

Η εφαρμογή διατίθεται σε ελληνικά και αγγλικά. Στο μέλλον θα προστεθούν και άλλες γλώσσες, ενώ ήδη προετοιμάζεται και η δεύτερη αντίστοιχη εφαρμογή με τα μνημεία όλης της Περιφέρειας. «Ήδη τρέχουν οι διαδικασίες. Φιλοδοξώ ότι τους επόμενους 3-4 μήνες θα το έχουμε και αυτό έτοιμο», τονίζει ο κ. Θάνος,

 

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή δωρεάν από το κινητό σας, με λογισμικό android ή iOS. (Δείτε ΕΔΩ).

πηγή: thestival.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα