Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα με υψηλές θερμοκρασίες

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα με καυτή ζέστη που οφείλεται στην εισβολή πολύ θερμών αερίων μαζών από τη Λιβύη και την Τυνησία.



Οι δύο πιο δύσκολες ημέρες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο οπότε τα θερμόμετρα αναμένεται να δείξουν τοπικά έως και 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ κάποιες εκτιμήσεις μιλούν και για 45άρια.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι πόλεις που θα υποφέρουν περισσότερο με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 45 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή και το Σάββατο είναι η Λάρισα, η Σπάρτη, η Θήβα, το Άργος και οι Σέρρες.


Από το βράδυ της Κυριακής οπότε και θα αρχίσει μια ψυχρή εισβολή που θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς Κελσίου με βροχές και καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς Κυριακή και Δευτέρα λόγω και της αύξησης της έντασης των ανέμων.

Αναλυτικά για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει αίθριο καιρό και υψηλές θερμοκρασίες, που θα φτάσουν κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς κελσίου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα