Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Την επανέναρξη του πρωταθλήματος ζήτησαν FIFA και UEFA

Την επανέναρξη του πρωταθλήματος το ταχύτερο δυνατόν ζήτησαν FIFA και UEFA από τον επιτετραμμένο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν. Οι δύο διεθνείς Ομοσπονδίες εκτιμούν ότι το πόρισμα της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στην οικία του πρώην αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα καθυστερεί πολύ και ως εκ τούτου δεν πρέπει να εγκλωβιστεί το ποδόσφαιρο αναμένοντας την έκδοσή του, η οποία μπορεί να είναι χρονοβόρα.

 

Σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα, πάντως, αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να διεξαχθεί αγωνιστική το προσεχές σαββατοκύριακο ελλείψει Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, το ενδεχόμενο όμως είναι υπαρκτό αν τρέξουν οι εξελίξεις στο θέμα ως αύριο το μεσημέρι, οπότε σε αυτή την περίπτωση είναι δυνατός ο ορισμός διαιτητών.

 

Όπως επισημάνθηκε στις δύο διεθνείς ομοσπονδίες από τον Κύπριο παράγοντα, η προσπάθεια συγκρότησης νέας ΚΕΔ συνεχίζεται μεν αλλά είναι πολύ δύσκολη, καθώς υπάρχει γενική απροθυμία μετά τη φωτιά στο σπίτι του κ. Μπίκα, στη Χαλκιδική.

 

Στην παρούσα φάση ο ορισμός ξένων διαιτητών σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος απορρίφθηκε ως «μη πρόσφορο μέτρο», όπως και ο διορισμός αλλοδαπού προέδρου στην ηγεσία της Επιτροπής, λόγω άγνοιάς του για την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

 

Για το θέμα της ΚΕΔ θα λάβει οριστική απόφαση η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ στην αυριανή συνεδρίασή της, ύστερα από επαφή με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και επίσημης ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις των σχετικών διαβουλεύσεων.

 

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή επεξεργάζεται τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού της στο θέμα των δηλώσεων αθλητικών παραγόντων για τη διαιτησία, πριν και μετά τους αγώνες, ώστε ο πειθαρχικός κώδικας να αναπροσαρμοστεί και ανάρμοστες δηλώσεις ή συμπεριφορές να παραπέμπονται στα πειθαρχικά όργανα και την επιτροπή δεοντολογίας.

 

Εντός των προσεχών ημερών η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ θα δρομολογήσει επαφές με τη διοίκηση της Super League και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ούτως ώστε να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα.

ert.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα