Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Ελλάδα-Βοσνία 1-1: Ο Τζαβέλλας στις καθυστερήσεις μας χάρισε το βαθμό!

Οι Βόσνιοι οπαδοί έριξαν καμία δεκαριά φωτοβολίδες στο «Γ. Καραϊσκακης», ωστόσο από ελληνικής πλευράς έπεσε μία και καλή! Αυτή του Γιώργου Τζαβέλλα ο οποίος λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος των καθυστερήσεων (ο Σουηδός διαιτητής Ερικσον είχε δείξει πέντε λεπτά και το χρονόμετρο έδειξε 94:40) με ένα τρομερό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της Εθνικής για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.

 

Για να λέμε την αλήθεια η ελληνική ομάδα σήμερα το βράδυ έπεσε από την Ακρόπολη και γλίτωσε με ελαφρές αμυχές σαν από θαύμα, καθώς οι Βόσνιοι κυριάρχησαν πλήρως και παρόλο που προηγήθηκαν με ένα τυχερό γκολ ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

 

Στο ποδόσφαιρο όμως ποτέ μη λες ποτέ κι από τη στιγμή που έχεις τις ευκαιρίες να «καθαρίσεις» τον αγώνα και δεν το κάνεις είσαι άξιος της μοίρας σου.

Οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα λεπτά πήραν τον έλεγχο του αγώνα καθώς η ελληνική μεσαία γραμμή δεν υπήρχε και έψαχναν με όλους τους τρόπους το γκολ. Ο Τζέκο σπατάλησε αρκετές φάσεις, όμως ήταν φανερό πως η δική μας ομάδα υπολειτουργούσε και στο 32’ ήρθε το 0-1.

 

Ο Πιάνιτς εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα χτύπησε το δοκάρι και στην πλάτη του Καρνέζη καταλήγοντας στα ελληνικά δίχτυα. Αμέσως μετά ακολούθησε η πρώτη μεγάλη διακοπή με τους Βόσνιους οπαδούς να πετούν καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο και την κερκίδα με τον Έρικσον να διακόπτει το ματς για πέντε λεπτά.

 

Με την επανέναρξη δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα αλλά στο 44’ είχαμε την πρώτη φάση για την Ελλάδα. Από την κάθετη του Σάμαρη και την κόντρα που έγινε ο Μητρογλου βρέθηκε πλάγια απέναντι από τον Μπέγκοβιτς με τον Βόσνιο κίπερ να διώχνει σε κόρνερ.

 

Στην επανάληψη ο Σκίμπε δεν έκανε κάποια αλλαγή με την εικόνα μας να είναι ελαφρώς καλύτερη και να αγγίζουμε την ισοφάριση στο 54’ όταν ο Φορτούνης έκανε το σουτ κι ο Μπέγκοβιτς ακούμπησε τη μπάλα τόσο ώστε να τη στείλει στο δεξί του δοκάρι και κόρνερ.

 

Η Ελλάδα προσπαθούσε να πιέσει (μπήκε κι ο Γιαννιώτας στο ματς) χωρίς όμως να είναι απειλητική, κάθε αντεπίθεση των Βόσνιων μύριζε γκολ, αλλά Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος ηταν συγκλονιστικοί για να φτάσουμε στο 76’ όπου ο τελευταίος είχε μια πολύ δυνατή μονομαχία με τον Τζέκο. Ο Έλληνας αμυντικός έμεινε πάνω από τον Βόσνιο, ο τελευταίος αντέδρασε και του κατέβασε το σορτσάκι κι αμέσως προκλήθηκε γενική σύρραξη.

 

Μετά από τέσσερα λεπτά ο Έρικσον απέβαλε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο με απευθείας κόκκινη και τον Τζέκο με  2η κίτρινη (εδώ έπρεπε να είναι απευθείας κόκκινη) με τους Βόσνιους να χάνουν νέες ευκαιρίες με τους Ιμπίσεβιτς, Πιάνιτς και να το πληρώνουν στο φινάλε.

 

Η Ελλάδα κέρδισε πλάγιο, ο Παπασταθόπουλος το εκτέλεσε με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να διώχνουν και να στέλνουν τη μπάλα εκεί που βρισκόταν ο Τζαβέλλας ο οποίος με ασύλληπτο αριστερό σουτ νίκησε τον Μπέγκοβιτς βάζοντας φωτιά στο Καραϊσκάκη!

 

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Έρικσον σφύριξε τη λήξη, με τους Έλληνες να πανηγυρίζουν και τους Βόσνιους να προσπαθούν να καταλάβουν πως δεν κέρδισαν αυτό το ματς.

 

protothema.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα