Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης με νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στη σφαιροβολία -VIDEO-

Νέα σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Οδυσσέας Μουζενίδης στην ημερίδα στίβου της Θεσσαλονίκης. Ο αθλητής δεν επηρεάστηκε από τις χαμηλές θερμοκρασίας και έστειλε τη σφαίρα στα 19,93 μ. βελτιώνοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων κατά 83 εκατοστά.

 

Ο αθλητής έφτασε πολύ κοντά στο φράγμα των 20,00 μ., το οποίο φαίνεται πως πολύ σύντομα θα "πέσει". Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 19,10 μ. και το πέτυχε ο ίδιος στην ημερίδα της περασμένης εβδομάδας στο κλειστό των Αμπελοκήπων.

 

Ο Μουζενίδης έγινε ο δεύτερος έφηβος αθλητής για φέτος στον κόσμο και όπως φαίνεται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, το καλοκαίρι στο Γκροσέτο.

 

Μόλις επτά εκατοστά από το φράγμα των 20 μέτρων βρίσκεται πλέον ο Οδυσσέας Μουζενίδης που στο δεύτερο αγώνα της σεζόν έκανε δεύτερο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων.

Τον ξεπερνά μόνο ο Κόνραντ Μπουκοβιέτσκι ο οποίος έριξε την πρότελευταία μέρα του ως έφηβος (20 ετών) 22.96μ. και πλέον αγωνίζεται στην κατηγορία των ανδρών. Ο 18χρονος Μουζενίδης έχει μπροστά του δύο χρόνια καθώς σε αντίθεση με τον Πολωνό βρίσκεται μόλις στις πρώτες του μέρες ως έφηβος, έχοντας ξεπεράσει και τον 19χρονο Σιμόν Μαζούρ (Πολωνία) ο οποίος έριξε 19.68μ. στις 29 Δεκεμβρίου 2016.

 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα